Hellendoorn Rally

Op 18 & 19 september zal de Eurol Hellendoorn Rally plaatsvinden. Deze rally is een onderdeel van de Nederlandse klassering dus zullen de Nederlandse rally teams strijden voor een hogere plaatsing. De rally gaat door verschillende plaatsen in de omgeving waaronder Hellendoorn, Almelo, Notter en Markelo en combineert op deze manier de mooie natuur wat deze plekken te bieden heeft met de razend snelle rally auto’s.

De rally shake-down

Ieder jaar komen de rally auto’s door Nijverdal voor de shake-down, hierbij mogen de teams niet in volle snelheid rijden dus is er genoeg tijd om de auto’s goed te kunnen bekijken. De shake-down vindt over het algemeen een week van te voren plaats, de officiële datum hiervoor is nog niet bekend.

Serviceterrein

Naast de proeven kun je ook een kijkje nemen op het serviceterrein, dit is waar de auto’s vandaan vertrekken en uiteindelijk weer binnen zullen komen. Op het serviceterrein zijn de teams aanwezig om bijvoorbeeld aanpassingen aan de auto te verrichten, opgelopen schade te repareren enzovoorts. Hier zie je dus niet alleen hoe de rallyauto rijd maar ook hoe de monteurs te werk gaan. Hiernaast zullen er op het serviceterrein catering, EHBO, toiletvoorzieningen en BHV aanwezig zijn.

De beleving

Naast dat er routes worden afgelegd door de rallyauto’s zul je in de omgeving rally auto’s zien rondrijden. Deze zijn vaak bezig met de verkenning van de route of het rijden van de ene locatie naar de andere locatie. Doordat dit het hele weekend door gebeurt kun je in de omgeving goed merken dat de Hellendoorn rally weer begonnen is.

Ben je op zoek naar een vakantiepark in hellendoorn of nijverdal? Bekijk dan snel ons park.